17. Exposa els principals temes que es treballen en Blade Runner.

 

La pelicula tracta a sobre de las preguntas que tots els homes ens fem dia a dia, vist desde las perspectiva d’uns esers artificials anomenats Replicants.

 

Aquests esers, creats artificalment gairebe com robots, en un futur proper mitjantçan ingenieria genetica, son com els humans pero nomes tenen uns cuants anys de vida y traballen com esclaus de diversas formas en la nostre societat. Formats aceleradament, aquests replicants tenen records de una falsa infantesa implantats per fer los mes humans y eficients.

 

Conscients del poc temps que els hi queda, un grup de Replicants que traballan a les colonies del espai exterior, asaltan una nau espacial y venen a la terra, per trobar respostas a les preguntas que tots ens fem. Qui o que som? De on venim? Quan temsps ens resta? Perque estem aqui? O quin es el proposit de la nostra vida?

 

L’adversari que els hi persegueix, es una mena de policia, Blade Runner, encarrregat de “retirarlos” o dit d’un altra manera, matarlos. Fa servir una maquina per mesura las respostas empáticas dels replicants y distinguirlos dels humans de veritat y a la vegada que els va matan, tambe es pregunta quin es el sentit dels seus actes.

 

En el transcurs del film, el policia trobará una replicant que li salvará la vida y de la cual s’enamorará, fent creixa la confusió a sobra del seus sentiments vers als replicants, y a la vegada obrin la porta a la pregunta, de si el mateix podría eser un replicant.

 

El grup principal de replicants, tenent com motivacio principal, trobarse amb el seu creador. El diseñador de la seva ment o ánima y sabedors de que han estat creats per destacar en el seu poc temps de vida, un cop al troban el maten.

 

La pelicula arriba al seu climax en el enfrontament final entre els replicants que quedan y el Blade Runner. Un cop el policia es desarmat y esta a llest per morir, el ultim Replicant, li salva la vida abans de morir ell mateix. Ho fa perque a les acaballes de la seva existencia compren el infinit valor del regal que es la vida y la necesitat de la seva preservació.

 

El policia, que ja no es el mateix que el començament de la pelicula torna a casa y fuig amb la replicant que estima.

 

Sens dubte es aquesta la gran pelicula de la generacio dels 80’s que posa en la seva dimensió, las preguntas y motivacións basicas dels esers humans. Preguntas que tots ens fem en un moment o altra y que es podrian resumir en trobar el sentit de la nostra existencia y las motivacions que ens fan tirar endavant dia a dia en el poc temps que ens ha estat concedit.

.

1 comentario en “17. Exposa els principals temes que es treballen en Blade Runner.

  1. Pingback: Bitacoras.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *